26 Mart 2014 Çarşamba

Seçim Günü Trans Bireylerin Dikkat Etmesi Gereken Hususlar

Seçim Günü Trans Bireylerin Dikkat Etmesi Gereken Hususlar

1-) Yanınızda T.C. Kimlik Numaranızı da içeren Nüfus Cüzdanınızı bulundurun. Ayrıca kendinizi tanıtan bir ya da birkaç kimlik belgesi daha bulundurmaya çalışın. (Pasaport, sürücü belgesi, öğrenci belgesi vs… )

2-) Nüfus kayıtlarında hakkınızda “cinsiyet değişikliği” ve/veya “isim değişikliği” işlemi gerçekleşmiş olmasına rağmen seçim görevlilerinde bulunan belgelerde önceki isminizin ya da cinsiyetinizin yer alması durumunda sorunu çözebilmek için mahkeme kararlarınızın aslı veya fotokopisini yanınızda bulundurun. Ayrıca mahkemeniz devam ediyorsa mahkemenin verdiği ara kararlardan herhangi birini yanınızda bulundurabilirsiniz.

3-) Yanınızda bulundurduğunuz kimlik belgelerindeki fotoğraflar ile şu anki görünümünüzün farklı olması durumunda görevlilerin bunu anlayabilmeleri için eğer varsa cinsiyet değişim sürecinde olduğunuzu belgeleyebilmek için hastane raporunu bulundurabilirsiniz.

4-) Eğer cinsiyet kimliğiniz ve/veya cinsel yöneliminiz nedeniyle oy kullanmanız engellenirse bunu yazılı olarak sandık görevlilerinden belgelendirmesini isteyin. Yani sandık görevlilerine tutanak tutturma hakkınızı kullanabilirsiniz. Ve bunun bir nüshasını mutlaka alın. 

5-) Herhangi bir ayrımcılık durumunda size yardım edebilecek kişi ya da kişilere ulaşabilmek için cep telefonunuz yanınızda ve açık olsun.

Anayasa'da yer alan oy kullanma hakkınızdan vazgeçmeyin!

Trans Danışma Merkezi Derneği (T-Der)
0312 232 3858

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder